Az elektromos targoncák karbantartása

Az elektromos targoncák karbantartásaMinden áruházi gépnél, eszköznél ügyelni kell a karbantartásra, szervizelésre, ha azt szeretnéd, hogy hosszú távon ne legyen komoly baja a gépeknek. Nincs ez másképp a targoncák esetén sem, melyek nap mint nap használva vannak, és az árumozgatás, árupakolás egyik fő eszközeként funkcionálnak.

Amíg korábban a motoros targoncák voltak az elterjedtebbek, addig manapság már egyre többen választják az elektromos targoncákat. Bármelyikről is van szó, legalább félévente érdemes egy szervizet beiktatni, hogy minden problémát időben tud észlelni, javítani. Elektromos targoncák esetén gyakran ez gyártói előírás is, van, amikor csak akkor érvényes a garancia, ha rendszeresen, szakember által ellenőrizve, szervizelve van a targonca.

A nagyobb szervizek mellett minden használatkor érdemes ellenőrizni a fontosabb alkatrészeket, hogy minden megfelelően működik-e. Az egyik ilyen teendő az akkumulátor ellenőrzése, hogy fel van-e töltve, ha pedig nincs, akkor fel kell tölteni. Emellett rendszeresen meg kell tisztítani az akkumulátort, nehogy a kosz, por miatt meghibásodjon.

Az elektromos targoncák használati idejének meghosszabbítására a legjobb megoldás, ha a dolgozók megfelelő felkészítést kapnak a rendeltetésszerű használatról, és ennek köszönhetően úgy tudják használni a targoncákat, hogy ne hibásodjanak meg a nem megfelelő használat miatt. Természetesen műszaki hibák ettől még elő fognak fordulni, de jóval kevesebb, mint általános használat mellett.