Miért éri meg a lézeres látásjavítás?

Miért éri meg a lézeres látásjavítás?Az egyes lézeres látásjavító kezelések ára nem kevés. A legolcsóbb kezelések is jóval 100.000 Ft felett kezdődnek, szemenként, a drágább kezelések pedig a fél milliót is megközelítik, szintén szemenként. Mégis rengetegen vannak, akik lézeres szemműtétre vállalkoznak, ugyanis úgy gondolják, hogy megéri számukra a magas ár is.

El lehet felejteni a szemüveget, kontaktlencsét

Akiknek szemüvegre, kontaktlencsére van szükségük, tudják, hogy mindkét látásjavító megoldás rengeteg kompromisszummal, kellemetlenséggel jár. A szemüveg mindig az orrunkon van, figyelni kell arra, hogy le ne essen, és számos sportot, időtöltést ellehetetlenít. Ha nincs rajtunk a szemüveg, akkor, ha olyan a látásproblémánk, előfordulhat, hogy egyáltalán nem is látunk.

A kontaktlencse viseléssel is hasonló a probléma, de több sportot lehet benne végezni. Hátránya, hogy fertőzésveszélyesebb, mint a szemüveg viselése.

Lézeres szemműtét után azonban nem lesznek már ilyen problémáink.

Anyagilag is megérheti

Ha csak szimplán az anyagiakat nézzük, akkor is lesznek olyan emberek, akiknél a pénzügyeket tekintve is megéri a szemműtét. Gyakran előfordul, hogy valaki 10-20 ezer forintokat költ havonta kontaktlencsére, szemüvegre. Számukra a szemműtét néhány év alatt vissza is hozza az árát. Nem is feltétlenül muszáj előre összegyűjteni a kezelések árát, ugyanis a klinikák részletfizetési lehetőséget is biztosítanak, így azzal a pénzt, amit kontaktlencsére költenénk, lehet a kezelés részleteit fizetni.