Mire jó az ingyenes cégkivonat?

Mire jó az ingyenes cégkivonat?A cégkivonat beszerzése könnyebb, mint valaha. Nem kell sorban állni, várakozni, egy gyors internetes kereséssel weboldalak sokaságából választhatunk, ahonnan letölthetjük, megrendelhetjük a szükséges cégkivonatot.

Amikor valaki rákeres a cégkivonatra, láthatja, hogy lehetőség van ingyenes és fizetés cégkivonat beszerzésére is. Ilyenkor az első reakció általában, hogy miért fizessek érte, ha ingyen is letölthetem?

Mire jó az ingyenes cégkivonat?

Az ingyenes cégkivonat elsősorban tájékozódásra, információszerzésre használható. A benne található adatok nem biztos, hogy megfelelnek a jelenlegi valóságnak. Természetesen az ingyenes cégkivonat sem tartalmaz olyan adatokat, melyek teljesen kitaláltak, de lehet, hogy a benne található adatok már elévültek.

Hasznos lehet azonban az ingyenes cégkivonat, ha nem hivatalos ügyintézésre kell, hanem csak utána akarsz járni egy vállalkozásnak, de ezért nem akarsz fizetni.

Ha ügyintézés, akkor hiteles cégkivonat

Ha már bármilyen ügyintézésre kell a cégkivonat, és bizonyítani kell vele az adatok valódiságát, akkor már hiteles cégkivonatra lesz szükség. Szerencsére ennek a beszerzése sem lassabb, nehézkesebb, mint az ingyenes cégkivonaté, azonban pár ezer forintot ki kell fizetni a meghízhatóságért, a hitelességért. A hiteles, közhiteles cégkivonatok már biztosan az aktuális adatokat fogják tartalmazni, hitelesített formában, így céges ügyintézésekre is felhasználhatók.