Mit csinál egy hitelközvetítő?

Mit csinál egy hitelközvetítő?Hitelfelvételre sokaknak szüksége van, különösen lakás, autó, nagyobb értékű beruházás során nagy értékű hitel felvételre kerülhet sor. Ilyen esetekben nagy különbségek lehetnek a rendelkezésre álló hitelek között, így érdemes alaposan megismerni a lehetőségeket, mielőtt aláírnál egy hitelszerződést. Ebben a folyamatban tud segíteni többek között egy hitelközvetítő.

A hitelpiac működése laikusok számára szinte érthetetlen, a rengeteg gyakorlat, jogszabály, piaci résztvevő annyi információt tartalmazhat, melyek a hitelt felvenni szándékozók saját maguk hónapok, évek alatt tudnak csak feldolgozni. Itt jön képbe a hitelközvetítő, aki ismeri mind a jogszabályokat, mind az igénybe vehető hitellehetőségeket, így nagyon gyorsan tud szakszerű segítséget nyújtani az érdeklődők számára. Természetesen ennek a segítségnyújtásnak ára van, legyen szó egyszerű tanácsadásról vagy egy teljes hitelszerződés megkötés lebonyolításáról.

A hitelközvetítő tehát segítséget nyújt a hitelfelvételben, abban, hogy a lehető legjobb feltételeket találd meg az igényeidnek megfelelően. A hitelközvetítőnek ez a munkája, így mindennap figyelemmel követi a piac változásait, a bankok ajánlatait, aktuális hitelkonstrukcióit.

Sokan úgy gondolják, hogy nincs szükségük hitelközvetítőre, ugyanis a banki ügyintézők is meg tudják válaszolni a kérdéseiket, el tudják mondani a felvehető hiteleket. Van azonban egy nagy hátrányuk a banki ügyintézőknek, csak a saját bankjuk (munkáltatójuk) ajánlatait ismertetik, a hitelközvetítők azonban minden bankot ismernek, be tudnak mutatni.