A térkövezés előnyei a betonozáshoz képest

A térkövezés előnyei a betonozáshoz képestAmíg korábban az udvarban a kemény felületek betonozással készültek, addig manapság már egyre többen vannak, akik inkább térkövet rakatnak le udvarukban, ugyanis a térkövezés számos előnnyel szolgál a betonozáshoz képest.

Az első, amit ránézésre is meg lehet állapítani, hogy a térkő sokkal esztétikusabb, mint egy szürke betonplacc. Sokkal szebb udvart lehet kialakítani, köszönhetően a színes térköveknek. Térkőből széles a választható színpaletta, így mindenki megtalálhatja azokat a színeket, melyek elképzelésihez, udvarához a legjobban illenek.

A minőségi térköveket több tíz éves használatra készítik, felületük kopásálló. Emiatt a térkövek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és az udvarban álló autók sem fogják megrongálni a térkövet, ha azt a várható teherbírásnak köszönhetően tervezik meg és készítik el. Betonnál előfordul, hogy felfagy a beton és elkezd töredezni, térkő esetén azonban ettől sem kell tartani.

Térkövön a közlekedés is biztonságosabb, különösen gyalog. Nem kell attól tartani, hogy az esős és a téli időszakban csúszni fog az udvar, ugyanis a térkövek felülete csúszásgátló réteggel van ellátva, ami közlekedésre alkalmasan tartja az időjárástól függetlenül.

Mivel a térköveket egyesével rakják le, így egyesével fel is lehet őket szedni és újra felhasználni, ha később változtatásokat szeretnél az udvarban eszközölni. Beton esetén az újra felhasználásra esély sincs, maximum valaminek az alapjába lehet beledobni a feltört betondarabokat.