Válasszuk nyaraláshoz a Balaton déli partját

Válasszuk nyaraláshoz a Balaton déli partjátA Balaton partja a hazai nyaralások egyik legkedveltebb célpontja, nem véletlenül, ugyanis rengeteg előnyt ki tudunk használni, ha itt nyaralunk.

A déli part egyik legnagyobb vonzerejét az alacsonyabb vízállás jelenti. Amíg északon hamarabb mélyül a víz, addig a déli parton sokkal nagyobb részen lehet a Balatonban jól érezni magunkat. Ez különösen előnyös tulajdonság azoknak, akik nem tudnak úszni, és azoknak is, akik kisgyerekekkel nyaralnak.

A Balaton déli partját sokkal egyszerűbb megközelíteni, ugyanis az M7-es autópálya is itt megy, és a part menti vasútvonalnak köszönhetően nagyon gyakoriak a megállók a part menti településeken.

A déli parton olyan rendezvényeket is élvezhetünk, mint pl. a balatonboglári Balatoni Bumm sportsorozat. A majd két hónapos rendezvény keretein belül strandfoci, strandröplabda, srtandkézilabda, lábtenisz, teqball versenyeket rendeznek meg profik és amatőrök számára egyaránt. Sportolni is lehet tehát, ha jelentkezünk, a szórakozás viszont akkor is garantált, ha csak nézőként követjük az eseményeket.

A déli part mellett szólnak az alacsonyabb árak is. Általánosságban megállapítható, hogy a vendéglátóhelyek magasabb árakat számolnak fel ugyanazokért a szolgáltatásokért, termékekért az északi parton.